Egy véletlen is beindíthatja egy üzleti ötlet megszületését, amely aztán „szerelemtermékké” válik megalkotója számára. Így volt ezzel a korábban kültéri árnyékolással és sátorrendszerek​ létrehozásával foglalkozó hosszúhetényi MaxaTent Kft. ügyvezetője, Csörnyei-Róna Ágnes is, aki részben a sátorvarrásból keletkező maradékok, részben máshol már nem használható trendi alapanyagok felhasználásával létrehozta fiatalos, nagyon nőcis táskamárkáját, a ZaGa bag-ot.


– A táskák története onnan indult, amikor egy kávépörköléssel foglalkozó olasz barátunk ki akarta dobni a számára már feleslegessé vált kávészsákokat és önkéntelenül kicsúszott a számon, hogy ne tegye! – meséli Csörnyei-Róna Ágnes.

– Akkor még nem tudtam, hogy mi mindenre lehetne használni ezeket a hosszú utat bejárt zsákokat, de hamar megjelent a szemem előtt: a natúr, durván szőtt, különböző rajzos-feliratos anyagok milyen jól mutatnának egy szatyron vagy táskán. Aztán elkezdtünk kísérletezni és innentől kezdve nem volt megállás.

 Körbenéztünk a saját üzemünkben is, hogy még mi mindent lehetne hasznosítani. Mivel vállalkozásunk sátrak készítésével, varrásával foglalkozik, nem egyszer előfordul, hogy éppen akkora darab marad meg a ponyvából, a kristályponyvából vagy a szúnyoghálóból, ami már nem elég egy új sátorhoz, viszont táskának, szatyornak vagy más használati tárgynak még kiváló. Aztán felkutattuk a közelünkben élő táskaalkatrészgyártókat, hogy velük kooperálva igazi helyi termékek születhessenek a műhelyünkben.

– De nem álltak meg a táskáknál.

– Nem, mert az alapanyagok új lehetőségeket hordoznak magukban. A kávészsákokból párnák, terítők készülnek, nem is gondoltuk, hogy ilyen érdeklődés mutatkozik irántuk. Modernek, trendik, új stílust adnak a környezetnek. Aztán saját tervezésű textil uzsonnástasakokat, bevásárlókocsitáskát is készítünk, mindezt az ökotudatosság jegyében.  

– A táskák, használati tárgyak a ZaGa bag név alatt futnak, a kollekció felépítésével együtt márkaépítésbe is kezdett?

– Igen, mert azt szeretném, ha az általunk készített termékeket ugyanazok a tulajdonságok jellemeznék: a praktikusság, a könnyen viselhetőség és kezelhetőség, egyben a feltűnően egyszerűség. A ZaGa név egyébként egy anya-lánya névkombináció, az én nevem, „Ága” és a lányom, Liza nevének összefonódásából jött létre. Azt az üzenetet is magában hordozza, hogy mindkét korosztály, a harmincasok és a tizenévesek is megtalálják a nekik tetsző táskaféleséget a kínálatunkban, hiszen mindketten aktívan részt veszünk az új modellek megalkotásában.

– Hogyan, miben lehet kitűnni a női táskák piacán?

– Hiszem, hogy nem a megszokott formákkal és anyagokból készülnek a táskáim, ez már eleve megkülönböztet másoktól. Most láttam, hogy idén nagy divat lesz ez az átlátszó, műanyagtáskás vonal, pedig korábban nem is jártam utána, egyszerűen ez született meg a fejemben. A mi táskáink egyediek, kézzel készülnek, van, amelyikből csak három darabot varrunk, mert nincs is több alapanyagunk. A kis bolondsággal, a merd vállalni a nem megszokottat, a trendit üzenetével tudunk mások lenni. Hogy vagány, akár csillogós bőrt is használunk, amellyel a lányok, a nők kifejezhetik, megmutathatják magukat. Inspirálni is szeretnénk a ZaGa bag táskásokat, ezért minden táskához egy bölcs, tanulságos, elgondolkodtató vagy humoros idézetet társítunk, amely akár továbblendítheti tulajdonosát egy nehéz helyzetből. Illetve arra is van lehetőség, hogy a hölgyek saját maguk állítsák össze a leendő táskájukat: a táskaformák adottak, de hogy melyik anyagból, milyen hevederrel vagy felirattal kérik, az egyéni döntés.

 – Hogyan tud fejlődni a márka?

– Sokszor magamból indulok ki, hogy én mit hordanék szívesen, melyik forma praktikus, mivel rengeteg mindent cipelek magammal, ez fontos szempont. Aztán megkérdezem a nálam idősebbeket és a fiatalabbakat is, és lehet, hogy egy formát három különböző anyagból készítünk el. A márka tudatos építésénél már figyelembe veszem a jövőbeli trendeket is. A varrónőmmel kitaláljuk, hogy melyik anyag mivel párosítható, hiszen különböző vastagságú és textúrájú anyagokat használunk. Táskáinkat hónapokig teszteltük, hogy minél jobb minőséget tudjunk adni.

 

– Végzett piackutatást, hol értékesíthetők ezek a táskák?

– Már eddig is szájról szájra terjedt a ZaGa bag híre, de hamarosan elkészül a webshopunk, illetve viszonteladókat is keresek. Jelen vagyunk több közösségimédia-felületen, eddig kedvező visszajelzéseket kaptunk a bemutatott termékekkel kapcsolatban. Sokaknak tetszik, hogy olyan alapanyagokat használunk, amelyekkel óvjuk a környezetünket, ugyanakkor minőségi használati tárgyakat hozunk létre. Hiszem, hogy a táskáink megtalálják azt a vásárlóközönséget, amelyet megszólítanak az üzeneteink.

X
0
    0
    Kosár tartalma
    Üres a kosárKörbenézek