Úgy döntöttem, ma a fekete kristályponyvás hátitatyómat viszem magammal. Tegnap este még filóztam, hogy vajon milyen lesz az időjárás, mit húzzak fel és ahhoz melyik táskám illik, de ébredés után jött egy gondolat: csináljuk fordítva. Igazítsam a táskámhoz a szerelésemet, az időjárás meg majd alkalmazkodik hozzám!

 

Ez a kis történet szinte minden reggel lejátszódhat egy olyan nő életében, aki szereti, ha összhangban van az öltözéke a hozzá viselt kiegészítőkkel. Ugyan a női táska már szinte előlépett ruhává, hiszen szinte velünk lélegzik. Mindenhová magunkkal visszük és amellett, hogy szeretjük a mutatós, egyedi darabokat, az sem mindegy, hogy könnyen kezelhető, illetve praktikus-e. Az öntudatos nő amellett, hogy milyen manapság a nőitáska-divat, ma már arra is figyel, hogy miből készül a kedvenc darabja, hiszen a Föld egyensúlyának megtartása érdekében mindinkább előtérbe kerül az újrahasznosítás, illetve az eddig hulladékként kezelt anyagok új termékként való felhasználása. Egyáltalán nem kell megalkudni a minőséget illetően, mert míg néhány évvel ezelőtt igencsak meglátszott egy-egy tárgyon az eredete, ma már ez egyáltalán nincs így. Sőt, a tervezők néha még rá is játszanak arra, hogy már első látásra meg lehessen mondani, honnan származik az újra felhasznált alapanyag.

 

 Sok szempontot figyelembe vettünk új táskamárkánk, a ZaGa kollekciójának megalkotásánál. Mivel mi magunk is nők vagyunk és naponta többször is kapcsolatba kerülünk a táskánkkal, tudjuk, hogy mi áll kézre, mi praktikus, egyben könnyen viselhető és kezelhető, emellett természetesen modern, trendi, egyedi. Ugye, ott vannak a kávészsákok, amelyek tulajdonképpen ezt az egész őrületet, amit ZaGa-nak hívunk, elindítottak. Ami a kávékereskedőnek felesleg, az nekünk alapanyag. Ezek a kávészsákok ki tudja, milyen utat járnak be, mire hozzánk kerülnek, és mi ezt az történetet, ami e csomagolóanyag erénye, meg is mutatjuk a táskáinkon. Hiszen ott vannak az egyes állomások pecsétei, logói, dátumok, feliratok, rajzok – éppen emiatt nincs két egyforma zsák, így belőlük készült táska sem.

Vagy említhetjük a kristályponyvás női kézi- és hátitáskáinkat, amelyeket a sátorkészítő vállalkozásunkból visszamaradt darabokból tervezünk és készítünk. Ezeket az anyagokat korábban már nem tudtuk felhasználni, hiszen szinte mindig maradt egy darab a kiszabás után, ami nem volt elég egy új sátorhoz. Most viszont folyton azt nézzük, hogy mikor keletkezik egy akkora rész, amelyből egy újabb modellt alkothatunk. Mert beindult a gépezet, akárhová megyünk, mindig új és újabb anyagokat keresek, hogy mivel tudnám még trendibbé, még egyedibbé tenni a ZaGa táskákat. Most például egy új dizájn bőrbe szerettem bele, ezekből is hamarosan elkészülnek az első darabok.

 Azt vallom, hogy minden terméken meglátszik, milyen szeretettel, alapossággal, körültekintéssel készítik. Hogy az alkotója szereti-e, amit csinál, hogy arra törekszik-e, hogy értékes legyen a produktum, amely örömöt és elégedettséget ad későbbi gazdájának. Sokszor elképzelem a táskáimat használat közben. Látom magam előtt a büszke hátitatyósokat, a csini kézitáskásokat, az álmodozó szemű tiniket, akik minden nap örömmel és ragaszkodással viszik magukkal a táskáinkat. És ha a valóságban is meglátok valakinél egy ZaGa táskát, bevallom, nagyot dobban a szívem. Ezt hívják szerelemnek?

X
0
    0
    Kosár tartalma
    Üres a kosárKörbenézek